Varukorg

Referenser

Referenser

Bättre komfort, snabbare uppvärmning och lägre uppvärmningskostnad säger Kennt Kaltea – måste se

Klicka här: Läs om ännu fler nöjda kunder

larz-gronberg-exempel_361

Larz Grönberg – en mycket nöjd kund!

Larz är så nöjd att han gärna tar emot samtal från de som har frågor kring Elementfläkten. Hemma hos Larz Grönberg kan man läsa några av hans kommentarer.

Så här skrev Jakob Larsson från Skultorp: Hej! Börja med att TACKA för SNABB support. Fläktar hör inte när jag kör på 7 ,5v. jag är mer än helnöjd med resultatet max.värmen i köket, ca. +1,5 till 2 grader varmare har vi fått i köket bara genom att montera. ” Elementfläkten – gratis extra-värme ur vattenburna element”

Största skillnaden känner vi när vi kommer hem från jobbet och varit hemifrån hela dagen och nu möts vi utav en mycket mer behagligare värme, KÄNNS SÅ SKÖÖÖÖNT!!! Så tack än en gång och jag kommer nu rekommendera Era fläktsystem för att erhålla en behagligare och jämnar värme, samt omtala Er proffsiga support och ert trevliga bemötande.

Göran Fransson skrev på mejlet: Hej! Det funkar perfekt med dem vi köpte i höstas. Det behövs inte extra värmefläkt och det är mycket mindre drag! Härmed beställer jag tre fläktar till.

Fredrik Spjuth kommenterade: Tack för snabb service! Jag har installerat några fläktarna och märker ganska stor skillnad på klimatet i källaren, det har blivit riktigt behagligt där nere. Jag kommer sannolik beställa några till fler framöver.

E-mejl från Daniel Karlsson : Är som sagt ännu fruktansvärt nöjd med den första och redan minskat framledningstemperaturen något på bergvärmepumpen. Som sagt MYCKET behagligare och varmare klimat i kök och hall nere/ hälsning Daniel.

Christina Holmström mejlade oss om detta: Hej! Vill bara meddela att min far blev nöjd med fläkten. Det blev ett väldigt stort skillnad i rummet. Hans kommentar var ganska roligt: ” ja men nu går det inte att ha på mig filten…”

Klas Weman – Problem med kall källare

klas_weman_131”Vi bor i en äldre villa i Askersund. För några år sedan skaffade vi en bergvärmepump som i stort sett har funkat bra. Enda problemet har varit att värmen inte riktigt räckt till i källarvåningen. Källaren är inredd och när vi har gäster brukar de sova där. För att hålla temperaturen var vi tidigare tvungna att hjälpa till med ett par elektriska element.

Nu när vi installerat Elementfläkten på de tre vattenburna elementen slipper vi använda el-elementen och det är ändå inga problem att hålla temperaturen. Det känns faktiskt redan i källartrappan att det blivit skillnad. Även fuktproblemen har minskat. Vi har ett duschrum och vi brukar även hänga kläder på tork i källaren. Den högre temperaturen och luftcirkulationen från fläktarna gör att det torkar upp mycket fortare. Jag hade inte väntat mig mer än ett par grader höjning av temperaturen i källaren eftersom jag bedömde det som att vi hade dålig cirkulation på vattnet i elementen. Jag blev därför positivt överraskad när jag såg att det var 24 grader i duschrummet. Strömförsörjningen var då inställd på 7,5 V och jag har nu kunnat sänka till 6 V. Våra gäster kan nu sova gott och de lägger inte heller märke till ljudet från fläktarna.”

Gudmar Johannes – Problem med nedervåningen

gudmar_johannes_130”Vi har en villa med den nedre våningen under markplanet. När vi installerade bergvärme fick vi generellt sett en väl fungerande, bekväm och billig värmeförsörjning. Vi var (och är) jättenöjda. Så småningom kunde vi dock konstatera, att värmen i nedervåningen oftast – beroende på årstider och yttertemperaturer – inte kom upp till den av oss valda rumstemperaturen. Detta är kanske inte helt förvånande eftersom termostaten av naturliga skäl placeras på våningsplan ett. I och för sig har jag personligen tyckt att det varit en viss fördel att ha det en aning kallare i nedervåningen.

Å andra sidan vistas vi relativt ofta nere i gillestugan och vi kände ett behov av att få en något behagligare värme utan att ständigt behöva elda i öppna spisen. Vi sökte en lösning och var inne på både luftvärmepumpar och el-element, innan vi på en villamässa i Örebro fanns det optimala komplementet i form av Elementfläkt, som visade sig vara en enkel och prisbillig innovation.

Vi placerade dem under de två stora vattenburna elementen i Gillestugan och kunde genast konstatera att värmen steg med 2 till 4 grader, lite varierande beroende på omständigheterna. Simsalabim, vårt problem var löst!

Tilläggas bör, att ljudnivån på fläktarna i praktiken var lika med noll. Bingo!!”

Bo Jadeborn – Värmeförflyttaren fungerar alldeles utmärkt!

” Först och främst vill jag tacka för er snabba leverans av Värmeförflyttaren vi fick i förra veckan. Den fungerar alldeles utmärkt och gör sitt jobb förträffligt! Den gick snabbt att få på plats eftersom den var väldigt lättmonterad. Framför allt är den så tyst så att man tror inte att den är påslagen.”

Dieter Korff – Problem med imma på fönstren

”Jag fick imma på fönstren så fort det var frost ute och fann ingen möjlighet att få bort den. På mässan i Örebro såg jag Elementfläkten och tänkte att det var något för mig. Med en enkel konstruktion kan jag nu leda den varma luften förbi fönstren, helt och hållet innanför fönsterbrädan. Det fungerade bra och gjorde att imman försvann. Jag behöver inte köra fläktarna på full effekt och hör inte något buller.”

Sven Nygren – Fuktigheten stiger endast till 60%

”Med Elementfläkten får jag både varmare och torrare trots att jag stängt av handuksvärmaren i duschen. Utan Elementfläkt tog det väldigt lång tid innan fukten försvann men nu så stiger fuktigheten endast till 60% när man duschar och sjunker snabbt ner till normalt värde. I tvättstugan har vi ställt om avfuktaren så att den bara går när vi hänger tvätten. Tvätten torkar ändå fortare tack vare Elementfläkten.”

Roland Johansson – Ingen bra luft i källaren

”Vi hade precis bytt till bergvärme vilket i och för sig var bra men vi fick inte riktigt bra luft i källaren. På bomässan för tre år sedan hittade jag Elementfläkten och tyckte det skulle vara intressant att prova. Vi märkte skillnad direkt, nu sprids värmen ut direkt även om elementen inte är så varma, så vi är jättenöjda. Det har inte varit några problem med fläktarna, de har fungerat hela tiden, det enda vi gjort är att dammsuga dem någon gång. I gillestugan går fläktarna på normalläge och då hörs de knappast. I tvättstugan går de faktiskt på maxhastighet, det hörs då lite sus men det är inget man tänker på. Tvätten torkar nu mycket bättre.”

Mikael Tormod – Kallt i lägenheten

”Vi hade tidigare bott i villa och där kan man ju själv ställa in värmen. Nu har vi flyttat till en hörnlägenhet som är längst upp och med stora fönster och jag tyckte att det var kallt. Jag fick höra av en bekant att han provat Elementfläkten, så jag köpte tre stycken. Det blev väldigt varmt och skönt, bättre på golvet och en bra cirkulation på luften in i lägenheten. De var lätta att montera, det tar inte mer än tio minuter.”

Gunnar Malmqvist – Vardagsrummet har varit husets kallaste rum!

”Vi har rätt så stora glaspartier i vardagsrummet och de har några år på nacken, så det kommer ju in en hel del kyla, speciellt när det blåser ute. Jag var tvungen att vrida på så det blev varmt i hela huset, men tack vare Elementfläktar har jag nu kunnat dra ner värmen lite totalt men fått det mycket behagligare i vardagsrummet. Temperaturen har gått upp från kanske 20 grader till 22. I och man sitter stilla i vardagsrummet när man kopplar av och tittar på TV är det ju där man vill ha det varmt.”

Bo Granath – Golvdrag i gammalt 20-talshus

”Köket har alltid varit ett kallt utrymme, det har varit problem med golvdrag och vi löste det tidigare med att sätta in eldrivna värmefläktar. När vi skaffade bergvärme blev det ännu kallare eftersom inte murstocken var varm längre. Sedan ett par veckor tillbaka när vi nu haft Elementfläkten har det fungerat mycket bättre, det är riktigt skönt i köket och framförallt har golvet blivit mycket varmare.”

Monica & Torbjörn Müllback – Elementskydd stängde in värmen

mullback_132”Hej! Eftersom vi har elementskydd stängs värmen in något. Så det behövdes någon form av fläkt för att få bättre konvektion, så vi sökte på nätet efter olika fläktar och det var då vi hittade Elementfläkten. Vi kände genast att detta var värt att testa. Sagt och gjort fläktarna beställdes.
Istället för att sätta fast fläktmodulerna med medföljande elementfästen insåg vi att det var enklare lösning att skruva fast modulerna direkt på elementskydden.
Elementfläktar gör så att värmen sprids från radiatorerna ut i rummen och det blir en jämn behaglig värme och även kallras från fönstren har eliminerats. Ljudet från fläktarna är endast ett svagt sus när det är tyst i huset. Strömförsörjning är inställd på 6 volt.
mullback2_133Vattentemperaturen ut till radiatorerna har vi sänkt ca 5 grader och ändå är det lite varmare inne än innan Elementfläktar monterade. Eftersom vi har vedeldat och ackumulatortank ser vi att tanken räcker längre.
En annan positiv effekt är att när tanken är tom och inne temperaturen har sjunkit något och man värmer upp tanken igen så går det väldigt fort att komma tillbaka till vald temperatur eftersom värmen sprids mycket snabbare.
Nu när vi har använt fläktarna en längre period så har vi sänkt ut temperaturen till radiatorerna med ca 7 grader istället för 5 grader.”

Mats Gabrielsson – Känd från SVT’s draknästet

”Det är konstigt att ingen annan har gjort den här produkten tidigare!”

Birgitta Ranada – Jämnare temperatur

Jag installerade mina elementfläktar för ca 2 år sedan. Trots stora problem med att få fläktarna att passa till mina element, som är av äldre modell, är jag belåten med funktionen. Jag har bland annat ett gammalt lant-kök och vissa mornar på vintern kunde kännas svala. Men med fläktarnas hjälp är det problemet borta(även förra vintern som ju var bedrövlig) och temperaturen utjämnad. Samma sak gäller i det lite större rummet som hade samma problem som köket men som nu håller en behaglig jämn fördelning av värmen. Skulle egentligen vilja ha fläktar i ytterligare utrymmen men där är avståndet mellan element och golvet för knappt. Skulle därför välkomna ett försök med fläktar på nedre delen av sidorna (en eller eventuellt två som sätter snurr på luften.) Som sagt, jag har haft dem i ett par år och de har fungerat utan några tekniska problem.

Göran Andersson – Behålla värmen i köket

I vårt hus, som är byggt 1932 elementen i köket något underdimensionerat. Så länge vi använde olja och även pellets som uppvärmnings medium var det inget problem att hålla en hyfsad temperatur i köket, även vid kall väderlek.

För tre år sedan lät vi installera en luft/vatten värmepump. Vilken ej ger så hög framledningstemperatur. Första året inget problem eftersom vintern var måttligt kall. De två senaste åren har ju vintrarna varit bistra och därför kan vi konstatera att Elementfläkten har varit en förutsättning för komfortabel temperatur i vårt kök. Vi kan därför rekommendera den till fastigheter med likartade problem.

Hannu Jerkku – Behöver inte dammsuga lika ofta

Jag skrev för ett tag sedan att mitt resultat med Elementfläkten inte var vad jag förväntat mig. Jag undrade länge varför inte jag får det att fungera i och med att så pass många är nöjda med produkten! Jag funderade på om det var fel på elementen jag har o s v. Sedan uppdagade jag vad jag har gjort fel!

Det kanske är något skrattretande men sant. Jag vet inte varför jag trodde (fixa idé) att man vrider strömförsörjnings reglage till vänster för ökat varvtal. Nu har jag kommit på att det inte är så:)

Nu fungerar de 2 element fläktarna som jag köpt, mycket bra. Jag har en golvyta på nedre våning på 67 m2 och kör fläktarna på 7,2 V. Temperaturen har ökat med 1 grad, det kanske inte låter mycket men komfort ökningen med icke immad rutor när man lagar mat och att man får jämn värme över hela ytan är viktigt. Största skillnaden jag märker är att som jag gör värmer mindre nattetid, 2400-0500 18’C nattetid. 21’C dag tid, tidigare när man kom ner på morgonen omkring kl.07:00. var det kallt ner mot 18’C, numera har ja nästan 20’C.

Därför vill jag beställa några element fläktar till för övervåningen så att jag kan utnyttja nedresvåningsvärme, speciellt när jag har värmer i braskamin. Jag bifogar en bild av enkel elementet som jag har i vardagsrummet, samma bild jag hade skickat i samband med tidigare beställning.

PS
Leverans osv fungerade bra. Har installerat fläktarna och det fungerar mycket bra. Inga immiga fönster, behöver dammsuga mer sällan osv. Nu har vi installerat fläktar i hela huset sa mitt förslag är att man installerar fläktarna i hela huset med en gång. Inte ett rum åt gången.

Gun-Lis & Kjell Forsell – Från 16 till 20 grader!

Jag köpte två stycken elementfläktar av er i början av december månad, som vi nu har monterat i en utbyggnad som är gjord på vårt hus, tidigare hade vi en temperatur av ca 16 grader i vårt sovrum och golvet var iskallt och nu efter installationen av fläktarna så håller det en temperatur av 20 grader och hela vårt hus känns användbart. Det är helt otroligt vilken skillnad dessa fläktar gör. Den bästa julklapp vi skaffat oss!

Helena – Lättklädd på nyårsafton!

Gubben kom idag hem med Elementfläkten vi köpt hos er i Örebro och vilken hit!!! Från att ha gått med fleecetröja och tofflor var eviga dag har vi idag på nyårsafton (bara timmar efter installationen) gått omkring i jeans och kortärmad tröja. Själv kunde jag ha nyårsblåsan, en ärmlös klänning! Det kunde vi inte, i vår vildaste fantasi, ha föreställt oss ens igår..!! Stort stort tack för att du har lagt ner själ och hjärta för att få fram en bra och billig värmelösning för oss villaägare! Ha ett riktigt gott och framgångsrikt 2010!

John – Ser fram emot fler produkter från A-Energi!

Sambon skrev nyss hörde jag! Kan bara instämma, grymt positiva är vi. Kommer absolut att se till att du förhoppningsvis får flera kunder. Som jag sa så hade jag 17°C inne i morse. När jag kom hem och installerade grejorna ca kl. 14-15.00 så hade vi runt 18-19°C i normala fall tänder vi ca 20 värmeljus plus lite stearinljus, nu har vi inte tänt några ljus och vi har 21.7°C och det ökar… skall bli intressant imorgon bitti att se skillnaden mot i morse. Gott nytt år på er och tack för en superbra produkt och en härlig service. Ser fram emot flera produkter från A-Energi!

Holmgren – Varmare golv!

Kanon! Har lågt i tak. Kalla golv hett uppe i taket. Jättenöjd. Varmare golv och inte så varmt i taket.

Bengt och Margrethe – Elementfläkten var pricken över i-et

Elementfläkten var pricken över i-et. För snart sju år sedan bytte vi från oljeeldning till bergvärme, en mycket bra investering. Bergvärmen har hittills funderat på klanderfritt och mycket billigare än oljan. Tyvärr tappade vi strålningsvärme från oljepannan och murstocken, vilket gjorde att vi fick ett sämre klimat i källarvåningen.

Jag funderade mycket på luften i källarvåningen. Så en dag fick jag se Er annons angående Elementfläkten. Jag tänkte, detta måste jag prova. Jag beställde omgående ett fläktpaket och monterade i gillestugan. Resultatet blev över förväntan, temperaturen steg med tre grader, från 17 grader till 20 grader med samma inställning.

Jag beställde då ytterligare sju fläktpaket, Vi har nu således fläktar i nästan varje rum.

Klimatet i källarplanet är nu bra temperaturen har stigit. Den unkna lukten är borta, tvätten torkar fortare och imman i duschen försvinner snabbt. Jag har rekommenderat Elementfläkten till vänner och bekanta och vet att åtminstone någon har köpt och installerat med gott resultat.

Fler antal av kunder säger – Från det kallaste rummet till det varmaste!

Hej Herbert! Köpte några fläktar av dig strax före jul. Det har funkat bra och vårt vardagsrum har nog gått ifrån att vara husets kallaste till det varmaste!

referenser-kunder-energismartkyrka_421

referenser-askumskyrka-2_423
I Askums Kyrka installerades Elementfläkten i kyrkan och tillhörande lokaler. Installationen färdigställdes 2009 och 2011 hade kyrkan sparat 43 194 kWh. Kyrkan blev tack vare vårt koncept Energismart Kyrka utsedd till den kyrka med lägst energiförbrukning vid en jämförelse av 62 andra kyrkor i Göteborgs stift.

referenser-sexdregakyrka-1_424
I Sexdrega Kyrka ökade temperaturstegringen från 0.8 grader/timme till 1.8 grader/timme efter att Elementfläkten installerades. Detta trots vinterkyla på -20 grader. Sexdrega Kyrka har också gjort sig fria från olja som spetsvärme.

referenser-foretagskunder-3_419

referens-foretagskunder-wtmg-2_417

referens-wtmg-resultat_432

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användarpolicy. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng