Varukorg

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Varför ska man ha så många fläktar?

Läs mer »

För att få ett jämt flöde, snygg och diskret utseende över hela elementet. Då kan man köra fläktarna med låga varv blir nästan ljudlös och ändå är mycket effektivt.

Visa mindre

Varför blåser inte fläktarna mot golvet?

Läs mer »

Elementfläkten följer naturlagarna som säger att varm luft stiger och därför fläktarna sugas in kalluften från golvet och cirkulera runt elementet. Och sedan förs varmluften i hela rummet istället för värmen går förlust upp i taket.

Visa mindre

Vilken spänning går fläktarna på?

Läs mer »

Våra energisnåla fläktar går på 3 – 12 V likspänning som är helt ofarlig för människan och ingen elektriker behövs. Transformatorn är dubbelisolerad och är CE märkt, vilket innebär att det inte är några problem att använda den i badrum.

Visa mindre

Är det vanliga datorfläktar?

Läs mer »

Det är specialfläktar som är optimerade för Elementfläkten. De är tillverkade för att avge mycket lågt ljud eller nästan tyst.  Vår tillverkare gjorde ljud-testet på 6 V- 7 V ligger ljudnivå ca mellan 16.30 – 17.30 dB(A). Man kan dessutom reglera i olika hastighet från 3-12v.

Visa mindre

Hur mycket förflyttar fläkt luften?

Läs mer »

En fläkt förflyttar luften upp till 45 kubikmeter i timmen. Man kan reglera fläkten i olika hastighet från 3-12V.

Visa mindre

Kan jag sätta på halva elementet?

Läs mer »

Man kan enkelt säga att effekten kan minska och dessutom man kanske måste höja hastighet på fläktar vilket kan räcka men speciellt om man har värmepump lönar det sig att sätta på hela elementet och sänka värmekurvan men det också ett utseende fråga eftersom om panelen täcker hela elementet blir det snyggare.

Visa mindre

Hur exakt ska jag mäta längden på elementet?

Läs mer »

Man skarvar med 5 cm bitar så att längden på Elementfläkten kan anpassas inom +/- 2,5 cm. Om man köper en Elementfläkt på 100 cm blir exakt mått 102,5 cm för att gavelpar förlänger längden med 2,5 cm.

Visa mindre

Hur många panelvarianter?

Läs mer »

Det finns Normal som är 3 cm på framsidan, Hög är 4 cm på framsidan, Diskret är 1 cm på framsidan och Nedsågade varianter är 0,5 cm.

Visa mindre

Hur väljer jag rätt fäste?

Läs mer »

Det finns två typer av element, panelelement och sektionselement! Panelelement består av vattenburen, konvektion, elelement, oljefyllda och direktverkande element. För att välja rätt fäste för panelelement kan man läsa köpguide, montering sida eller kolla upp på underkanten av ditt element är det en rak skridskokant med tjockleken/djup på mindre än 8 mm är definitiv enskruv fäste. om det är lite ojämn och konisk väljer man enskruv generell fäste. När underkants tjockleken av elementen är mellan 10 – 27 mm väljer man plastskruvfäste 27 mm Mellan 28 mm – 49 mm väljer plastskruvfäste 50 mm. När gäller sektionselement finns det enkelt instruktionen som man ska följa. Sektionsfäste tabellen: Om du fortfarande är osäker, kan du ta bilder och mejla till oss på order@elementflakten.se eller ring 019 760 22 10.

Visa mindre

Vad gör jag om jag inte hittar en bild på mitt element?

Läs mer »

Det finns en länk med fler typer av elementen som kanske passar.  https://elementflakten.se/kompletta-paketval/panel-element/ . Om man fortfarande är osäker kan man ta ett par bilder på element där kan man se hela elementet och nedre kant av elementet tydligt för att vi skulle kunna välja vilken typ av fäste åt dig sedan går du in på vår hemsida och mejlar till: bild@elementflakten.se där finns ett formulär att fylla i.

Visa mindre

Tål de vatten/fukt?

Läs mer »

Ja, vid normala omständigheter. Vi har testet på hur fläktarna beter sig i ånga och vattenfukt.

Visa mindre

Om det inte blir varmare vad kan det bero på?

Läs mer »

  En orsak till att det inte blir varmare kan vara att flödet av radiatorvattnet är för lågt. Det kan då vara att ventilen fastnat. En annan anledning kan vara att cirkulationspumpen är inställd på för lågt flöde. En annan orsak kan vara att elementet är ett av många element som ska leverera värme och då kan även en fördubbling av effekten vara för liten. Bäst är att testa i ett rum där man kan stänga dörren.

Visa mindre

Behövs elektriker eller rörmokare?

Läs mer »

Nej, systemet är lätt att bygga ihop själv och sedan montera på elementet. Vi alltid skickar med en färdigbyggd modul men man kan också beställa färdig ihop-monterade på ett kostnad 10% beror på längden man köper!

Visa mindre

Kan jag montera i badrummet/tvättstugan?

Läs mer »

Badrummet är ett perfekt ställe att montera Elementfläkten. Vi har testat hur mycket fortare en trasa torkar framför ett element med Elementfläkten påslagen än utan. Trasan torkade 6 ggr fortare. Alltid sitter luft-uttaget i taket och med Elementfläkten sugs inte den varma luften direkt från elementet in i ventilationen utan värmen cirkulerar först i badrummet. Själv uppskattar jag tillskottsvärmen extra mycket i badrummet.

Visa mindre

Hur mycket varmare kan jag räkna med?

Läs mer »

Många saker påverkar resultatet men minst 2–4 grader det är 0 grader ute. Referenser

Visa mindre

Kan jag installera Elementfläkten på bara ett element?

Läs mer »

Generellt sätt påverka effekten på hur stor utrymmer i ett rum. Till exempel om man har fler stora glaspartiet, höga taket, öppen plan eller dörrar går inte stänga samt har för lite element då är viktigt att man är medveten om det. Med Elementfläkten kan effektivisera värmen jämnare i rummet alltid.

Visa mindre

Om jag har ett enkel-panelelement och monterar Elementfläkten vad motsvarar det för modell utan Elementfläkten?

Läs mer »

  Effekten beror på många faktorer men generellt sätt blir effekten minst som ett dubbelelement.

Visa mindre

Kan jag montera Elementfläkten på direktverkande el-radiatorer som oljeradiatorer?

Läs mer »

Vi har sålt Elementfläkten till många som har direktverkande el-element och det fungerar bra påstår kunder. Den kalla luften nere vid golvet sugs in och golven blir varmare, samt att värmen i taket kommer ner i rummet. Elementen blir inte heller så heta och väggen bakom blir svalare. I vissa fall kan termostaten påverkas. För vissa LVI-element har vi en tätningslist som löser problemet. Läs guiden:

Visa mindre

Hur lång tid tar det att montera hela panelen på ett element?

Läs mer »

Ett exempel på 1 m långt element tar mindre än 30 min. Det är som lego bitar att man sätter ihop sedan bygger den längd man vill ha. Vi skickar alltid med bruksanvisning.  Se montering video:

Visa mindre

Hur svårt är det att montera alla detaljerna?

Läs mer »

Vid leverans följer en instruktion med bilder med. Dessa instruktioner finns även på hemsidan under montering sida. Klicka här eller läs: monteringsguide

Visa mindre

Hur kan det bli varmare med Elementfläkten för elementen blir ju inte varmare?

Läs mer »

Volymen varmluft ökar kraftigt. Ett element på 100 cm och 5 fläktar har ett maximalt flöde på ca 300 kubikmeter/timme att jämföra med normal konvektion. Det bidrar starkt till att din lägenhet/villa kommer kännas mycket varmare.

Visa mindre

Hur många watt drar fläktarna?

Läs mer »

Våra framtagande fläktar är energisnåla. I normalläget (7,5 V) drar fläktarna ca: under 0,5 W per fläkt. Ett exempel på 5st fläktar vid 7,5v drar ca: 1W och strömförsörjning 0,2W blir det förbrukning ca: 0,864kWh/månad/kostnad ca: 1,25kr.

Visa mindre

Finns det Elementfläkt till alla längder på element?

Läs mer »

Den kortaste längden är 17,5 cm och uppåt kan man öka längden i 5 cm steg i det oändliga.

Visa mindre

Ska man stänga av fläktarna på sommaren?

Läs mer »

I många fall kan det vara en fördel att ha Elementfläkten på året om. I alla fall där cirkulationen torkar upp som i badrum och källare. En fördel att man kan använda som kyleffekten.

Visa mindre

Blir det mer damm när fläktarna blåser?

Läs mer »

Dammen finns mer eller mindre i alla ställen med eller utan fläkt, fläktar blåser bort dammen och sätter sig på ytan då blir det lätt att dammsuga bort. Man kan ta loss fläktar var i 6 – 8 månader för att dammsuga rena fläktar.

Visa mindre

Hur kan luften vid golvet blir varmare?

Läs mer »

Elementfläkten suger in den kalla luften vid golvet och blåser den kalla luften förbi elementet och värmer upp den. Relativt fort kommer den varma luften tillbaka till golvet som blir varmare och dessutom det blir jämnare fördelning av värmen i rummet.

Visa mindre

Är Elementfläkten miljövänlig?

Läs mer »

I princip kan allt i Elementfläkten återanvändas. Elementfläkten minskar energianvändningen och gör att gamla element får nytt liv och inte behöver skrotas och bytas ut till nya. I stället för att skicka ett element som väger 30 kg till skroten och köpa ett nytt element som väger 60 kg kan ett litet paket med Elementfläkten som väger 4 kg göra mer nytta och reducera kostnaden avsevärt. Livslängden på Elementfläkten är mycket prisvärt och det håller i flera år! Vilket är bra för miljön

Visa mindre

Hur ofta rengör man fläktar?

Läs mer »

Sex månader eller längre. Enklast är att dammsuga fläktarna när man tagit loss muttrarna som håller panelen och tagit bort spänningsmatningen. Man kan även duscha rent fläktar men då måste man slå på dem direkt efteråt.

Visa mindre

Går det att ha Elementfläkten i garaget?

Läs mer »

Ja, garaget är utmärkt för Elementfläkten. Många av våra kunder har uppmätt ökningar i temperatur på 2 – 4 grader.

Visa mindre

Fungerar Elementfläkten mot kalla fötter?

Läs mer »

Ja, om rummen i ditt hem blir varmare kommer det också göra att dina händer och fötter kommer bli varmare.

Visa mindre

Hur får jag varmare i huset?

Läs mer »

Du kan effektivisera din uppvärmning smart med att komplettera Elementfläkten om du har befintliga element för att öka luftcirkulation i rummet. På så sätt ökar komforten. Om du har luftluftvärmepumpar kan du montera vår Värmeförflyttare för att öka spridning av värme ner till golvet och nästa rum.

Visa mindre

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användarpolicy. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng