Varukorg

Om oss

Om oss

  • Vår vision och affärsidé är vi ska utveckla kvalitetsprodukter med smarta och enkla lösningar – för bättre komfort, energibesparing, miljövänlig och till låga kostnader.
  • Vår ambition är att sälja produktsortiment som ger valuta för pengarna. Både privatpersoner och företagare kan ha stor nytta av våra produkter för att förbättra inomhusklimatet. De höjer komfort samtidigt går det att göra energibesparing.
  • Många av våra speciella lösningar med vår produkt och idé har bevisat både funktion och konstruktion fungerar, därför vill vi glädja fler kunder. Här kan du läsa många av våra nöjda kunders och referenser .
  • Vår trygghet motto vilket innebär att kunder ska alltid kunna höra av sig till om frågor eller problem med våra produkter eller tjänsten. Vi strävar även efter snabb service, ge generös rådgivning och support.
  • Vår produkt är patenterad och har verifierat av KTH (Kungliga Teknik Högskola), LTH (Lunds Tekniska Högskola) och SP (Science Partner) att den kan fördubbla energi på ett befintligt vattenburen element. Läs mer på hemsida: Tester

År 1998 flyttade jag och med min familj hem till Sverige efter 7,5 år i Singapore. Jag blev van med värmen och ville ha 23 grader hemma. Det gick bra med oljepanna men det skulle bli för dyrt i drift. Bergvärme fungerade inte heller för när det blev kallare behövdes det över 60 grader på elementen och det klarade inte bergvärmen. Intressen för fläkten till nyttan blir det min passion.

Jag började experimentera med olika lösningar. Tangent-axialfläktar, radialfläktar och axialfläktar på olika sätt. Köket hemma blev till en verkstad och slutligen hade jag den nuvarande lösningen i plåt. Men det blev för komplicerat och inte optimalt som jag ville.

Jag förstod att det bästa skulle vara att göra den i plast men det var mycket svårare än jag kunde föreställa mig. Verktyget är väldigt dyrt och det tog ett år innan jag gav upp på det första verktyget.

Sedan fortsatt jag leta efter nya tillverkare och jag lyckades hitta en här i Sverige som ville ta emot min efterfrågan. Priset var ett tio gånger så dyrt verktyg men det blev några sömnlösa nätter tog jag mod och beställde. I  början blev det flera omkonstruktion och tog det en vecka, sedan kom de tillbaka talade för mig att de inte klarade av. Efter fler justering till slut lyckades det och min patentansökan var inne.

Den första leveransen från Elementfläkten gick iväg den 17 december 2009. Nu har gått tio år och vi har lyckats tagit fram fler produkter som är prisvärt, smart och enkel för kundbehoven och kundnyttan. Jag har alltid strävat bra lösningar och enkelhet där i hemmet kan man få bästa komfort och energibesparing och bra för miljön.  Jag vill gärna se fram emot fler kunder har nytta av mina produkter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användarpolicy. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng